Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 584
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2015
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Wyczyścić i wypłukać małże. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju. Wlać pół szklanki wody, dodać pokrojoną papryczkę Chili. Następnie dodać małże i przykryć. Gotować pod przykryciem aż małże zaczną się otwierać. Dodać krewetki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucić ok 2 łyżki masła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do momentu aż muszle się całkiem otworzą a krewetki zarumienia.
Kiedy już wszystko będzie gotowe wyjąc krewetki i małże na talerz a do sosu pozostałego na patelni dodać jogurt naturalny (jeżeli sos będzie za rzadki można dodać mąki) Gotowym sosem polać naszą potrawę i posypać do dekoracji rzeżuchą. W moim przypadku całość wyłożona została na wcześniej przygotowaną sałatkę z papryki, ogórków i sałaty. Smacznego