Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to był bardzo udany eksperyment
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2201
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 99
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2201
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Marchew obrać, ugotować na półtwardo w bulionie ze sporą ilością majeranku, ostudzić i pociąć na dość grube (ok cm) słupki.
Jaja, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i mleko połączyć na jednolitą masę o konsystencji bardzo gęstej śmietany, dodać ser żółty starty na drobnych oczkach.
Każdy kawałek marchewki panierować w mieszance i smażyć na oleju z obu stron ( lub po prostu we frytownicy temp.170 st.)
Smacznego jarzynowego :)
Jeszce jedna ważna wiadomość : WIOSNA IDZIE !!!!