Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to był bardzo udany eksperyment
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 857
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 857
Składniki
Marchew obrać, ugotować na półtwardo w bulionie ze sporą ilością majeranku, ostudzić i pociąć na dość grube (ok cm) słupki.
Jaja, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i mleko połączyć na jednolitą masę o konsystencji bardzo gęstej śmietany, dodać ser żółty starty na drobnych oczkach.
Każdy kawałek marchewki panierować w mieszance i smażyć na oleju z obu stron ( lub po prostu we frytownicy temp.170 st.)
Smacznego jarzynowego :)
Jeszce jedna ważna wiadomość : WIOSNA IDZIE !!!!