Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to był bardzo udany eksperyment
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 4
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 117
Składniki
Marchew obrać, ugotować na półtwardo w bulionie ze sporą ilością majeranku, ostudzić i pociąć na dość grube (ok cm) słupki.
Jaja, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i mleko połączyć na jednolitą masę o konsystencji bardzo gęstej śmietany, dodać ser żółty starty na drobnych oczkach.
Każdy kawałek marchewki panierować w mieszance i smażyć na oleju z obu stron ( lub po prostu we frytownicy temp.170 st.)
Smacznego jarzynowego :)
Jeszce jedna ważna wiadomość : WIOSNA IDZIE !!!!