Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to był bardzo udany eksperyment
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Marchew obrać, ugotować na półtwardo w bulionie ze sporą ilością majeranku, ostudzić i pociąć na dość grube (ok cm) słupki.
Jaja, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i mleko połączyć na jednolitą masę o konsystencji bardzo gęstej śmietany, dodać ser żółty starty na drobnych oczkach.
Każdy kawałek marchewki panierować w mieszance i smażyć na oleju z obu stron ( lub po prostu we frytownicy temp.170 st.)
Smacznego jarzynowego :)
Jeszce jedna ważna wiadomość : WIOSNA IDZIE !!!!