Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki marchewkowo - cukiniowe z dużą ilością koperku. Proste i szybkie w przygotowaniu bo tylko z kilku składników! Bardziej fit bo z dodatkiem mąki orkiszowej i smażone na niewielkiej ilości tłuszczu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30464
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 302
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4372
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30464
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić, wymieszać i odstawić na ok 20 min, aby cukinia puściła sok. W międzyczasie na tarce zetrzeć marchewkę na mniejszych oczkach, przełożyć do drugiej miski. Dodać posiekany koperek, starty czosnek oraz sól i pieprz. Następnie dodać odciśniętą cukinię, jajko oraz mąkę i wymieszać. Placki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu wyszło mi ok 20 placków.