Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki marchewkowo - cukiniowe z dużą ilością koperku. Proste i szybkie w przygotowaniu bo tylko z kilku składników! Bardziej fit bo z dodatkiem mąki orkiszowej i smażone na niewielkiej ilości tłuszczu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19301
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232167
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić, wymieszać i odstawić na ok 20 min, aby cukinia puściła sok. W międzyczasie na tarce zetrzeć marchewkę na mniejszych oczkach, przełożyć do drugiej miski. Dodać posiekany koperek, starty czosnek oraz sól i pieprz. Następnie dodać odciśniętą cukinię, jajko oraz mąkę i wymieszać. Placki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu wyszło mi ok 20 placków.