Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na tą marchewkę w sieci mówi się łososiowa. Poczytałam, popatrzyłam i zrobiłam po swojemu. Szybko, smacznie i moim zdaniem najłatwiej. Sama marchewka jest cudowna i trzeba zrobić naprawdę jej wiecej. Można jeść ją do obiadu, na knapkę, jako przekąskę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11387
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7675
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154975
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11387
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 54
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7675
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154975
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1080
Składniki
Marchewki obrać i umyć. Pociąć paski na mandolinie (inni polecają obieraczkę do ziemniaków- ale wtedy wychodzą bardzo cienkie paski, my chcieliśmy troszkę grubsze). Marcheki uparować w naczyniu do parowania ( użyliśmy metalowej przystawki do nakałdania na garnek) lub zblanszować w lekko posolonej wrzącej wodzie 3 minuty) odcedzić i lekko wytudzić. Z przypraw zrobić sos i zalać paski marchewki. Porządnie ją wytaplać w tym sosie. Przełożyć do słoika a przesudzoną do lodówki na kilka godzin do przegryzienia się ( my jedliśmy od razu).