Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrela marynowana w soku z cytryny i oliwie z dodatkiem świeżego oregano, czosnku i odrobiny chili. Świetny, prosty sposób na tę rybę....
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3576
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1214
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3576
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1214
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4220
Składniki
Ryby oczyścić, wyfiletować, przełożyć do szklanego lub kamionkowego naczynia, oprószyć solą. Cytrynę dokładnie wyszorować, otrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać do makreli.
Naczynie przykryć folią i odstawić na dwie godziny. Po tym czasie filety odsączyć, odlewając całą marynatę. Na rybę położyć gałązki oregano i pokrojony w plasterki czosnek, oprószyć płatkami chili.
Oliwę podgrzać do temperatury 140 stopni, zalać makrelę i zostawić do ostygnięcia (dobrze, gdyby postała choćby przez noc w lodówce, żeby smaki przeszły do ryby). Pysznie smakuje z domowym chlebem.