Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makrela marynowana w soku z cytryny i oliwie z dodatkiem świeżego oregano, czosnku i odrobiny chili. Świetny, prosty sposób na tę rybę....
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 142
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1081
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 142
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1081
Składniki
Ryby oczyścić, wyfiletować, przełożyć do szklanego lub kamionkowego naczynia, oprószyć solą. Cytrynę dokładnie wyszorować, otrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać do makreli.
Naczynie przykryć folią i odstawić na dwie godziny. Po tym czasie filety odsączyć, odlewając całą marynatę. Na rybę położyć gałązki oregano i pokrojony w plasterki czosnek, oprószyć płatkami chili.
Oliwę podgrzać do temperatury 140 stopni, zalać makrelę i zostawić do ostygnięcia (dobrze, gdyby postała choćby przez noc w lodówce, żeby smaki przeszły do ryby). Pysznie smakuje z domowym chlebem.