Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1995
Dodano: 04.05.2014
Odsłon: 2435
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy masło. Wsypujemy drobno posiekane chilli i czosnek. Mieszając smażymy na małym ogniu ok. 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach.
Dorzucamy krewetki które najpierw podsmażamy przez 3 min po jednej stronie. W tym czasie powinny się lekko zaróżowić i zbrązowieć. Po tym czasie krewetki obracamy na drugą stronę. Możemy teraz dolać wino. Gotujemy kolejne 4 min aż krewetki będą w całości ugotowane.
Po zdjęciu patelni z gazu dobrze przyprawiamy krewetki solą i pieprzem i posypujemy zieloną pietruszką.
Krewetki podajemy z bagietką ponieważ główny urok tego dania to moczenie pieczywa w aromatycznym maśle.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

monikadona 06 maja 2014Zgłoś do usunięcia
uwielbiam krewetki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Robię identycznie, są takie pyszne, że mogłabym jeść bez końca :)3 Kto głosował? | Odpowiedz