Do góry

Przekąski Przepis na:

Maślano czosnkowe krewetki

Maślano czosnkowe krewetki

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1823

Dodano:

Odsłon: 2082

Krewetki idealne na kolację we dwoje ale równie doskonale sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi. Danie często goszczące w moim domu w piątkowe lub sobotnie wieczory.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy masło. Wsypujemy drobno posiekane chilli i czosnek. Mieszając smażymy na małym ogniu ok. 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach.
    Dorzucamy krewetki które najpierw podsmażamy przez 3 min po jednej stronie. W tym czasie powinny się lekko zaróżowić i zbrązowieć. Po tym czasie krewetki obracamy na drugą stronę. Możemy teraz dolać wino. Gotujemy kolejne 4 min aż krewetki będą w całości ugotowane.
    Po zdjęciu patelni z gazu dobrze przyprawiamy krewetki solą i pieprzem i posypujemy zieloną pietruszką.
    Krewetki podajemy z bagietką ponieważ główny urok tego dania to moczenie pieczywa w aromatycznym maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 04 maja 2014 Robię identycznie, są takie pyszne, że mogłabym jeść bez końca :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń