Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki idealne na kolację we dwoje ale równie doskonale sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi. Danie często goszczące w moim domu w piątkowe lub sobotnie wieczory.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 578
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 52
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 578
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2014
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy masło. Wsypujemy drobno posiekane chilli i czosnek. Mieszając smażymy na małym ogniu ok. 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach. Dorzucamy krewetki które najpierw podsmażamy przez 3 min po jednej stronie. W tym czasie powinny się lekko zaróżowić i zbrązowieć. Po tym czasie krewetki obracamy na drugą stronę. Możemy teraz dolać wino. Gotujemy kolejne 4 min aż krewetki będą w całości ugotowane. Po zdjęciu patelni z gazu dobrze przyprawiamy krewetki solą i pieprzem i posypujemy zieloną pietruszką. Krewetki podajemy z bagietką ponieważ główny urok tego dania to moczenie pieczywa w aromatycznym maśle.