Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki idealne na kolację we dwoje ale równie doskonale sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi. Danie często goszczące w moim domu w piątkowe lub sobotnie wieczory.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1911
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1911
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy masło. Wsypujemy drobno posiekane chilli i czosnek. Mieszając smażymy na małym ogniu ok. 3 min aż chilli i czosnek zaczną wydzielać zapach. Dorzucamy krewetki które najpierw podsmażamy przez 3 min po jednej stronie. W tym czasie powinny się lekko zaróżowić i zbrązowieć. Po tym czasie krewetki obracamy na drugą stronę. Możemy teraz dolać wino. Gotujemy kolejne 4 min aż krewetki będą w całości ugotowane. Po zdjęciu patelni z gazu dobrze przyprawiamy krewetki solą i pieprzem i posypujemy zieloną pietruszką. Krewetki podajemy z bagietką ponieważ główny urok tego dania to moczenie pieczywa w aromatycznym maśle.