Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 500 kcal
Gęś nadziewana kaszą i grzybami, podana z aromatycznym sosem na bazie czerwon...
Odsłon: 2510
Kruche faworki według przepisu Ewy Wachowicz. Przepis na ten karnawałowy przy...
Odsłon: 51916
Na Bliskim Wschodzie, skąd falafele pochodzą, robi się je z ciecierzycy. Ewa...
Odsłon: 1535
Obiadzik na szybko
Odsłon: 69
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1804
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 126
Obiadzik na szybko
Odsłon: 69
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1804
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 126
Składniki
Mak sparzyć mlekiem, odcedzić i dwukrotnie zemleć. Żółtka utrzeć z 1/2 cukru, z resztą cukru ubić sztywną pianę z białek. Do maku dodać żółtka, miód i rodzynki, skórkę pomarańczową, po kilka kropel obu esencji i bułkę tartą. Wymieszać, połączyć z pianą z białek. Połową ciasta napełnić trójkątną formę, piec 25 minut w temp. 170°C. W ten sam sposób upiec resztę ciasta. Śmietanę zagotować z glukozą, wymieszać ze stopioną czekoladą. Masło utrzeć. Dodać najpierw czekoladę, a potem rum. Przełożyć blaty makowe. Częścią polewy posmarować też boki i połowę mazurka.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Przekąski
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 174
marynowane filety z makreli
Makrela marynowana w soku z cytryny i oliwie z dodatkiem świeżego oregano, cz...
Odsłon: 57