Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 500 kcal
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22383
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 197
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22383
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 197
Składniki
Mak sparzyć mlekiem, odcedzić i dwukrotnie zemleć. Żółtka utrzeć z 1/2 cukru, z resztą cukru ubić sztywną pianę z białek. Do maku dodać żółtka, miód i rodzynki, skórkę pomarańczową, po kilka kropel obu esencji i bułkę tartą. Wymieszać, połączyć z pianą z białek. Połową ciasta napełnić trójkątną formę, piec 25 minut w temp. 170°C. W ten sam sposób upiec resztę ciasta. Śmietanę zagotować z glukozą, wymieszać ze stopioną czekoladą. Masło utrzeć. Dodać najpierw czekoladę, a potem rum. Przełożyć blaty makowe. Częścią polewy posmarować też boki i połowę mazurka.