Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka. Prażony słonecznik podkręca smak kuleczek i przyjemnie chrupie.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso drobno mielimy, cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na złoto. Wrzucamy do maszynki do mielenia i łączymy z mięsem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Na suchej patelni prażymy słonecznik. Dorzucamy do mięsa i wyrabiamy.
Formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Podajemy w towarzystwie sera feta i zielonych sałat. Obficie posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.