Do góry

Przekąski Przepis na:

Mielone kuleczki z prażonym słonecznikiem

Mielone kuleczki z prażonym słonecznikiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2083

Dodano:

Odsłon: 766

Świetna przystawka. Prażony słonecznik podkręca smak kuleczek i przyjemnie chrupie.

Składniki

  • łopatka 1 kg
  • cebula - 2 sztuki
  • czosnek - 3 ząbki
  • słonecznik - 100 gram
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz kolorowy/ cytrynowy
  • przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią KAMIS
  • olej rzepakowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso drobno mielimy, cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na złoto. Wrzucamy do maszynki do mielenia i łączymy z mięsem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Na suchej patelni prażymy słonecznik. Dorzucamy do mięsa i wyrabiamy.

  2. Formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Podajemy w towarzystwie sera feta i zielonych sałat. Obficie posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń