Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka. Prażony słonecznik podkręca smak kuleczek i przyjemnie chrupie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Mięso drobno mielimy, cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na złoto. Wrzucamy do maszynki do mielenia i łączymy z mięsem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Na suchej patelni prażymy słonecznik. Dorzucamy do mięsa i wyrabiamy.
Formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Podajemy w towarzystwie sera feta i zielonych sałat. Obficie posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.