Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ściągnęłam z jakiejś babskiej gazety, wypróbowałam, zmodyfikowała i wyszło to!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5322
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5322
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Składniki
Papryki (w kostkę),por (talarki) i posiekany czosnek obsmażyć szybko na maśle, Przestudzić
Wymieszać razem z pozostałymi składnikami z wyjątkiem białka (ser żółty i marchew pokroic w kostkę).Przyprawić do smaku
Masę przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, lekko docisnąć.
Wierzch keksu wysmarować roztrzepanym białkiem i przykryć papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 190 st, piekarniku 1 godz.
Danie można podawać na ciepło - koniecznie z sosem np.pieczarkowym , lub na zimo- do kanapek. SMACZNEGO