Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ściągnęłam z jakiejś babskiej gazety, wypróbowałam, zmodyfikowała i wyszło to!
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 409
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 409
Składniki
Papryki (w kostkę),por (talarki) i posiekany czosnek obsmażyć szybko na maśle, Przestudzić
Wymieszać razem z pozostałymi składnikami z wyjątkiem białka (ser żółty i marchew pokroic w kostkę).Przyprawić do smaku
Masę przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, lekko docisnąć.
Wierzch keksu wysmarować roztrzepanym białkiem i przykryć papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 190 st, piekarniku 1 godz.
Danie można podawać na ciepło - koniecznie z sosem np.pieczarkowym , lub na zimo- do kanapek. SMACZNEGO