Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka migdałowe z bakaliami z dodatkiem skórki pomarańczowej są przepyszne, to smaki mojego dzieciństwa.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 27
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 39
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 37
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 37
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 29
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 27
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 39
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 37
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 37
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 29
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką migdałową, cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Posiekać z masłem, dodać rozpuszczony, przestudzony miód, aromat i żółtka, ponownie posiekać.
Następnie wsypać ziarna słonecznika, posiekane daktyle i orzeszki, mak, skórkę kandyzowaną, zagnieść ciasto.
Rozwałkować na grubość 6-7 mm i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem pudrem.
Po wierzchu posypać amarantusem.
Na środek każdego ciasteczka włożyć porcję konfitury. Blaszkę włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.