Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 14243
Dodano: 16.12.2014
Odsłon: 1520
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Zarodki pszenne wysypujemy na głęboki talerz.
Migdały prażymy często mieszając na małym ogniu,na suchej patelni do zrumienienia.Ja swoje w łupinkach prażyłam ok 10 min. a następnie dodajemy miód i mieszamy dokładnie by wszystkie migdały oblepiły się miodem.Wykładamy gorące migdały w miodzie na talerz z zarodkami i mieszamy by każdy migdał był otoczony w zarodkach.
Zostawiamy do przestygnięcia,co jakiś czas mieszając by każdy był osobno.
Przesypujemy do miseczki i zajadamy:)smacznego:)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

aaasikkk 27 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Na pewno przepyszna, domowa wersja orzeszków w miodzie :)25 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 16 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
super pomysł :)25 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Ale fajne:)))25 Kto głosował? | Odpowiedz