Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,zdrowa przekąska do pochrupania:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4589
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10029
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4589
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 629
Składniki
Zarodki pszenne wysypujemy na głęboki talerz. Migdały prażymy często mieszając na małym ogniu,na suchej patelni do zrumienienia.Ja swoje w łupinkach prażyłam ok 10 min. a następnie dodajemy miód i mieszamy dokładnie by wszystkie migdały oblepiły się miodem.Wykładamy gorące migdały w miodzie na talerz z zarodkami i mieszamy by każdy migdał był otoczony w zarodkach. Zostawiamy do przestygnięcia,co jakiś czas mieszając by każdy był osobno. Przesypujemy do miseczki i zajadamy:)smacznego:)))