Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
. z ciepłej wody , drożdży cukru soli odrobiny mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie wlać go do mąki dodać jajko i olej wyrobić z tego ciasto jak za luźne dodać mąki , miesić około 15 minut. aż ciasto będzie odstawać od ręki, potem podzielić na 15 kulek niech podrosną. foremkę nasmarować olejem , potem formować okrągłe placuszki i układać na foremce, na środek każdego dać keczup i na to farsz i ser . piec ok. 15 minut
Farsz: pól margaryny roztopić na patelni i dać pokrojona cebulę, podsmarzyć na złoto dodać pokrojoną wędlinę chwilę podsmarzyć dać skrojone lub starte pieczarki smarzyć do odparowania wody, doprawić do smaku . dać na placki i posypać startym serem żółtym. po upieczeniu polać keczupem.