Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini PIZZE z cukinii.

Mini PIZZE z cukinii.

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 2850

Dodano:

Odsłon: 456

Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać różne potrawy takie jak leczo czy ciasto z cukinii. Moja propozycja może jest trochę dziwna ale smaczna: plastry cukinii zapiekane z serem i salami.

Składniki

  • -Cukinia - 1 szt
  • -Salami wieprzowo - wołowe - kilka plasterków
  • -Ser żółty tarty
  • -Przecier pomidorowy
  • -Oliwa z oliwek
  • -Oregano
  • -Sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mini PIZZE z cukinii.

Przygotowanie

  1. Cukinię dobrze umyć, nie obierać. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm.
    Ułożyć na blaszce do pieczenia i polać oliwą z oliwek.
    Przyprawić solą, pieprzem i oregano.
    Posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać kawałki salami.

  2. Piec w nagrzanym piekarniku do 230 stopni przez 10 minut, następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać przez około 5 minut na średnim poziomie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń