Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać różne potrawy takie jak leczo czy ciasto z cukinii. Moja propozycja może jest trochę dziwna ale smaczna: plastry cukinii zapiekane z serem i salami.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5364
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1750
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5364
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1718
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1750
Składniki
Cukinię dobrze umyć, nie obierać. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia i polać oliwą z oliwek. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać kawałki salami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 230 stopni przez 10 minut, następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać przez około 5 minut na średnim poziomie.