Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać różne potrawy takie jak leczo czy ciasto z cukinii. Moja propozycja może jest trochę dziwna ale smaczna: plastry cukinii zapiekane z serem i salami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1927
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1620
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2566
Składniki
Cukinię dobrze umyć, nie obierać. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia i polać oliwą z oliwek. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać kawałki salami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 230 stopni przez 10 minut, następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać przez około 5 minut na średnim poziomie.