Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać różne potrawy takie jak leczo czy ciasto z cukinii. Moja propozycja może jest trochę dziwna ale smaczna: plastry cukinii zapiekane z serem i salami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34631
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 87
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9142
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34631
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 87
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9142
Składniki
Cukinię dobrze umyć, nie obierać. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia i polać oliwą z oliwek. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Posmarować przecierem pomidorowym, posypać serem i dodać kawałki salami.
Piec w nagrzanym piekarniku do 230 stopni przez 10 minut, następnie przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać przez około 5 minut na średnim poziomie.