Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza, na spodzie z cukinii, z dodatkiem sosu pomidorowego, sera mozzarella, salami oraz ziołami prowansalskimi.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 145
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 86
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 145
Składniki
1. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki około 1.5 cm. Posypujemy solą i pieprzem. 2. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej wraz z ziołami prowansalskimi oraz przeciśnięty przez praskę ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem. Sos dokładnie mieszamy. 3. Ser mozzarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Na każdy plaster cukinii nakładamy przygotowany sos pomidorowy, starty ser mozzarella oraz salami. 5. Tak przygotowane mini pizze z cukinii możemy piec na grillu lub w nagrzanym piekarniku na 180 stopni. Gotowe pizze możemy posypać świeżą bazylią.