Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza, na spodzie z cukinii, z dodatkiem sosu pomidorowego, sera mozzarella, salami oraz ziołami prowansalskimi.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
1. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki około 1.5 cm. Posypujemy solą i pieprzem. 2. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej wraz z ziołami prowansalskimi oraz przeciśnięty przez praskę ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem. Sos dokładnie mieszamy. 3. Ser mozzarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Na każdy plaster cukinii nakładamy przygotowany sos pomidorowy, starty ser mozzarella oraz salami. 5. Tak przygotowane mini pizze z cukinii możemy piec na grillu lub w nagrzanym piekarniku na 180 stopni. Gotowe pizze możemy posypać świeżą bazylią.