Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pizza, na spodzie z cukinii, z dodatkiem sosu pomidorowego, sera mozzarella, salami oraz ziołami prowansalskimi.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
1. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki około 1.5 cm. Posypujemy solą i pieprzem. 2. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej wraz z ziołami prowansalskimi oraz przeciśnięty przez praskę ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem. Sos dokładnie mieszamy. 3. Ser mozzarella ścieramy na tarce o dużych oczkach. 4. Na każdy plaster cukinii nakładamy przygotowany sos pomidorowy, starty ser mozzarella oraz salami. 5. Tak przygotowane mini pizze z cukinii możemy piec na grillu lub w nagrzanym piekarniku na 180 stopni. Gotowe pizze możemy posypać świeżą bazylią.