Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, nie za słodki deserek, a do jego sporządzenia potrzebujemy tylko dwa składniki. Sprawdzi się zarówno na przyjęcia jak i na wypad na piknik. Polecam!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 689
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 663
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 254
Składniki
Wodę zagotowujemy i zalewamy żelatynę - mieszamy i odstawiamy do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści dodajemy do żelatyny 1-2 łyżeczki serka, żeby ją zahartować i żeby się nie ścięła, energicznie mieszamy. Gdy masa jest już gładka i nie ma w niej grudek mieszamy ją z pozostałym serkiem. Gotową masę przekładamy do silikonowej foremki i odstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie serniczki są już gotowe.
Przed wyjęciem z foremek można foremkę wstawić do zamrażalnika, wtedy łatwiej wyjąć serniczki w całości. Smacznego!