Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, zdrowy, nie za słodki deserek, a do jego sporządzenia potrzebujemy tylko dwa składniki. Sprawdzi się zarówno na przyjęcia jak i na wypad na piknik. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Wodę zagotowujemy i zalewamy żelatynę - mieszamy i odstawiamy do rozpuszczenia. Gdy się rozpuści dodajemy do żelatyny 1-2 łyżeczki serka, żeby ją zahartować i żeby się nie ścięła, energicznie mieszamy. Gdy masa jest już gładka i nie ma w niej grudek mieszamy ją z pozostałym serkiem. Gotową masę przekładamy do silikonowej foremki i odstawiamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie serniczki są już gotowe.
Przed wyjęciem z foremek można foremkę wstawić do zamrażalnika, wtedy łatwiej wyjąć serniczki w całości. Smacznego!