...obiad / kolacja w 25 minut...
Mintaj w sosie porowo-śmietanowym
Składniki
- 2 filety z mintaja
- ciasto francuskie 1 op
- 1 średni por
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka masła
- kilka łyżek wody
Składniki
- 2 filety z mintaja
- ciasto francuskie 1 op
- 1 średni por
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka masła
- kilka łyżek wody

Etapy przygotowania
Mintaja umyć,natrzeć solą i pieprzem.Owinąć w ciasto francuskie,końcówki zagnieść widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika(200) na 25 min. W tym czasie pokroić pora w półplasterki i podsmażyć na maśle.Po kilku minutach podlać wodą,dodać posiekaną natkę i dusić jeszcze chwilkę.Na koniec dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Po 25 minutach wyjąć rybę na talerz i polać sosem.
SMACZNEGO
Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 13

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 12

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65176

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 727

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 90
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 13

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 12

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65176

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 727

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 90



Składniki
- 2 filety z mintaja
- ciasto francuskie 1 op
- 1 średni por
- Natka pietruszki
- sól,pieprz
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka masła
- kilka łyżek wody
Mintaja umyć,natrzeć solą i pieprzem.Owinąć w ciasto francuskie,końcówki zagnieść widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika(200) na 25 min. W tym czasie pokroić pora w półplasterki i podsmażyć na maśle.Po kilku minutach podlać wodą,dodać posiekaną natkę i dusić jeszcze chwilkę.Na koniec dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Po 25 minutach wyjąć rybę na talerz i polać sosem.
SMACZNEGO
Pyszna propozycja.
Super ciasto!
Pyszotka:)
Pyszne ciasto :)
Smakowite ciasto.;)