Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na lekką, wiosenną przekąskę w ciągu dnia. Może stanowić samodzielne danie lub ciekawy dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z młodymi ziemniakami, pieczony mięsem bądź rybą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12212
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5656
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12212
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5656
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Przerzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przerzucamy na patelnię. Pod koniec smażenia doprawiamy je solą i pieprzem.
Kapustę odcedzamy i dodajemy do pieczarek, wszystko razem podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Możemy dodać też odrobinę posiekanego koperku.