Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na lekką, wiosenną przekąskę w ciągu dnia. Może stanowić samodzielne danie lub ciekawy dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z młodymi ziemniakami, pieczony mięsem bądź rybą.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3175
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 171
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3113
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3175
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 171
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3113
Składniki
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Przerzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10-15 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przerzucamy na patelnię. Pod koniec smażenia doprawiamy je solą i pieprzem.
Kapustę odcedzamy i dodajemy do pieczarek, wszystko razem podsmażamy jeszcze przez kilka minut. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Możemy dodać też odrobinę posiekanego koperku.