Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana dzisiejszym przepisem na zupę z bobem, koniecznie chciałam spróbować młodego bobu, który już pojawił się na straganach. Postanowiłam na początek sezonu przygotować go w sposób prosty i klasyczny, który lubię najbardziej :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36445
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9190
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36445
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9190
Składniki
Bób dobrze płuczemy w ciepłej wodzie. Zagotowujemy 1 litr wody, dodajemy sporą łyżeczkę cukru i 1 duży ząbek czosnku, wrzucamy umyty bób i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy sól i gotujemy jeszcze przez 10 minut. 20 minut powinno wystarczyć, aby młody bób był odpowiednio ugotowany. Przed podaniem zawsze warto spróbować jedną sztukę. Ugotowany bób mieszamy z masełkiem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Młody bób możemy śmiało jeść ze skórką, która jest miękka i posiada najwięcej witamin. Życzę smacznego! :)