Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana dzisiejszym przepisem na zupę z bobem, koniecznie chciałam spróbować młodego bobu, który już pojawił się na straganach. Postanowiłam na początek sezonu przygotować go w sposób prosty i klasyczny, który lubię najbardziej :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 115
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 151
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 255
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 115
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 151
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 255
Składniki
Bób dobrze płuczemy w ciepłej wodzie. Zagotowujemy 1 litr wody, dodajemy sporą łyżeczkę cukru i 1 duży ząbek czosnku, wrzucamy umyty bób i gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy sól i gotujemy jeszcze przez 10 minut. 20 minut powinno wystarczyć, aby młody bób był odpowiednio ugotowany. Przed podaniem zawsze warto spróbować jedną sztukę. Ugotowany bób mieszamy z masełkiem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Młody bób możemy śmiało jeść ze skórką, która jest miękka i posiada najwięcej witamin. Życzę smacznego! :)