Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar śledziowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wystarczy że wcześniej wymoczymy sobie śledzie( jeżeli są zbyt słone). Mój tatar jest z dodatkiem grzybków marynowanych mojej roboty oraz kiszonych ogórków.
miska, nóż, deska, szklana salaterka, talerz,
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ( czas moczenia zależy od tego jak słone są śledzie),moje śledzie moczyłam tylko 30 minut. Po wymoczeniu filety śledziowe kroimy na kawałki po skosie, wkładamy do miski, dodajemy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę ogórek kiszony, posiekaną cebulkę zieloną i natkę pietruszki oraz pokrojone grzybki marynowane dodać musztardę, miód oraz olej, przyprawić świeżo mielonym pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerz, udekorować marynowanymi grzybkami. Grzybki miałam swojej roboty. Rada; Tatar można podać ułożony na wyciętych krążkach ciemnego pieczywa.
Przygotowanie tatara.