Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z papryką po teksańsku to smaczna propozycja na imprezową przekąskę. Oryginalności smaku nadają babeczkom przyprawy, a olej i żółty ser zapewniają zachowanie odpowiedniej konsystencji. Przygotowanie muffinek zajmie ci niewiele czasu, w dodatku prostota przepisu zachwyci nawet amatorów kulinarnych.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 196
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 56
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 196
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 56
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Składniki
Umyj paprykę, rozetnij, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę. Możesz też użyć pieczonej lub grillowanej papryki. Obraną cebulę drobno poszatkuj, podobnie jak ząbek czosnku. Zetrzyj żółty ser na tarce o drobnych oczkach.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, suchymi przyprawami, cukrem i solą. W drugiej misce umieść jajko, dolej mleko, olej oraz śmietanę. Małymi porcjami dodawaj mączną mieszankę do mlecznej i wymieszaj na jednolitą masę. Następnie dodaj starty ser, pokruszoną fetę, posiekaną paprykę, czosnek, cebulkę i natkę pietruszki. Staraj się nie mieszać masy więcej razy niż to konieczne, a muffiny będą miększe. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj więcej mleka.
Wykładaj masę do natłuszczonych foremek na babeczki. Z ciasta powinno wyjść ok. 12 muffinek. Wstaw formę z babeczkami do pieca nagrzanego do 180°C na 25-30 minut, aż muffiny staną się złociste. Następnie wyjmij formę z pieca, lekko schłodź i podawaj. Muffiny smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno.