Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały jako przekąska albo na drugie śniadanie :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Składniki
Owoce i warzywa należy umyć i obrać. Banana i pomidora pokroić na mniejsze kawałki, natomiast marchewkę najlepiej utrzeć na tarce na małych oczkach, żeby lepiej się zmiksowała.
Dosypać nasiona, dolać odrobinę wody i zmiksować blenderem. Ja mam blender ręczny i takim trzeba miksować około minuty, aby mus był gładki i puszysty. Nasiona są i tak w całości, więc jeśli wolicie jednolitą masę lepiej je pominąć lub użyć mielonych.
Przełożyć do wysokiej szklanki posypać otrębami orkiszowymi i odrobiną pieprzu :). Zestawienie na pierwszy rzut oka może się wydawać niecodzienne, ale zapewniam Was, że mus smakuje bardzo dobrze, jest sycący i długo nie byłam po nim głodna. Smacznego!