Do góry

Przekąski Przepis na:

Mus owocowo-warzywny

Mus owocowo-warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 2535

Dodano:

Odsłon: 704

Doskonały jako przekąska albo na drugie śniadanie :)

Składniki

  • jeden duży banan albo dwa małe
  • średniej wielkości marchewka
  • Pomidor
  • Siemię lniane
  • ostropest plamisty
  • nasionababki jajowatej i plesznika
  • Pieprz
  • otręby orkiszowe
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mus owocowo-warzywny

Przygotowanie

  1. Owoce i warzywa należy umyć i obrać. Banana i pomidora pokroić na mniejsze kawałki, natomiast marchewkę najlepiej utrzeć na tarce na małych oczkach, żeby lepiej się zmiksowała.

  2. Dosypać nasiona, dolać odrobinę wody i zmiksować blenderem. Ja mam blender ręczny i takim trzeba miksować około minuty, aby mus był gładki i puszysty. Nasiona są i tak w całości, więc jeśli wolicie jednolitą masę lepiej je pominąć lub użyć mielonych.

  3. Przełożyć do wysokiej szklanki posypać otrębami orkiszowymi i odrobiną pieprzu :). Zestawienie na pierwszy rzut oka może się wydawać niecodzienne, ale zapewniam Was, że mus smakuje bardzo dobrze, jest sycący i długo nie byłam po nim głodna.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń