Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały jako przekąska albo na drugie śniadanie :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Owoce i warzywa należy umyć i obrać. Banana i pomidora pokroić na mniejsze kawałki, natomiast marchewkę najlepiej utrzeć na tarce na małych oczkach, żeby lepiej się zmiksowała.
Dosypać nasiona, dolać odrobinę wody i zmiksować blenderem. Ja mam blender ręczny i takim trzeba miksować około minuty, aby mus był gładki i puszysty. Nasiona są i tak w całości, więc jeśli wolicie jednolitą masę lepiej je pominąć lub użyć mielonych.
Przełożyć do wysokiej szklanki posypać otrębami orkiszowymi i odrobiną pieprzu :). Zestawienie na pierwszy rzut oka może się wydawać niecodzienne, ale zapewniam Was, że mus smakuje bardzo dobrze, jest sycący i długo nie byłam po nim głodna. Smacznego!