Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 554
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 554
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić na grube plastry, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 4 minuty z obu sztron, wyjąć łyżką cedzakową. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mielone mięso - smażyć 5 minut. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pociąć na plastry. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól cebulową. Wymieszać. Przełożyć danie do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć wiórki z po-łowy masła. Zapiekać w piekarniku 35 minut. Szczypiorek opłukać, osączyć, posiekać. Potrawę podawać w naczyniu, w którym się piekła, z wiórkami z reszty masła, posypaną szczypiorkiem.