Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 65
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 127
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 65
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 127
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić na grube plastry, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 4 minuty z obu sztron, wyjąć łyżką cedzakową. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mielone mięso - smażyć 5 minut. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pociąć na plastry. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól cebulową. Wymieszać. Przełożyć danie do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć wiórki z po-łowy masła. Zapiekać w piekarniku 35 minut. Szczypiorek opłukać, osączyć, posiekać. Potrawę podawać w naczyniu, w którym się piekła, z wiórkami z reszty masła, posypaną szczypiorkiem.