Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11950
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6806
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić na grube plastry, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 4 minuty z obu sztron, wyjąć łyżką cedzakową. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mielone mięso - smażyć 5 minut. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pociąć na plastry. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól cebulową. Wymieszać. Przełożyć danie do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć wiórki z po-łowy masła. Zapiekać w piekarniku 35 minut. Szczypiorek opłukać, osączyć, posiekać. Potrawę podawać w naczyniu, w którym się piekła, z wiórkami z reszty masła, posypaną szczypiorkiem.