Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10084
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1839
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10084
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1839
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 700
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3937
Składniki
Obrane ziemniaki pokroić na grube plastry, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 4 minuty z obu sztron, wyjąć łyżką cedzakową. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę. Dodać mielone mięso - smażyć 5 minut. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pociąć na plastry. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawę do mięsa mielonego, sól cebulową. Wymieszać. Przełożyć danie do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć wiórki z po-łowy masła. Zapiekać w piekarniku 35 minut. Szczypiorek opłukać, osączyć, posiekać. Potrawę podawać w naczyniu, w którym się piekła, z wiórkami z reszty masła, posypaną szczypiorkiem.