Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z takich przekąsek, którą można zrobić na szybko, gdy goście nas zaskoczą, wygląda efektownie i jest pyszna, bo chrupiąca :-)
wąska szklanka, wykałaczki
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1625
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1625
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
Ciasto rozwinąć i wydrążyć szklanką kółka (ja zrobiłam foremką w kształcie bombki :-), kawałek zagiąć na górę i docisnąć. Wykałaczką zrobić wgłębienia na kształt muszelki. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 15 minut do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z twarożkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Muszelki delikatnie przekroić wzdłuż na pół, nałożyć do środka serka, przyozdobić oliwką i gotowe. SMACZNEGO!!!