Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z takich przekąsek, którą można zrobić na szybko, gdy goście nas zaskoczą, wygląda efektownie i jest pyszna, bo chrupiąca :-)
wąska szklanka, wykałaczki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9543
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 516
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9543
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 516
Składniki
Ciasto rozwinąć i wydrążyć szklanką kółka (ja zrobiłam foremką w kształcie bombki :-), kawałek zagiąć na górę i docisnąć. Wykałaczką zrobić wgłębienia na kształt muszelki. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 15 minut do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z twarożkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Muszelki delikatnie przekroić wzdłuż na pół, nałożyć do środka serka, przyozdobić oliwką i gotowe. SMACZNEGO!!!