Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z takich przekąsek, którą można zrobić na szybko, gdy goście nas zaskoczą, wygląda efektownie i jest pyszna, bo chrupiąca :-)
wąska szklanka, wykałaczki
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 321
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4404
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31156
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 321
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4404
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31156
Składniki
Ciasto rozwinąć i wydrążyć szklanką kółka (ja zrobiłam foremką w kształcie bombki :-), kawałek zagiąć na górę i docisnąć. Wykałaczką zrobić wgłębienia na kształt muszelki. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 15 minut do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z twarożkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Muszelki delikatnie przekroić wzdłuż na pół, nałożyć do środka serka, przyozdobić oliwką i gotowe. SMACZNEGO!!!