Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jedna z takich przekąsek, którą można zrobić na szybko, gdy goście nas zaskoczą, wygląda efektownie i jest pyszna, bo chrupiąca :-)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Ciasto rozwinąć i wydrążyć szklanką kółka (ja zrobiłam foremką w kształcie bombki :-), kawałek zagiąć na górę i docisnąć. Wykałaczką zrobić wgłębienia na kształt muszelki. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec ok. 15 minut do zrumienienia. Wyjąć i wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z twarożkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.
Muszelki delikatnie przekroić wzdłuż na pół, nałożyć do środka serka, przyozdobić oliwką i gotowe. SMACZNEGO!!!