Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666376
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 725
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666376
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 157
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 725
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5832
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1005
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Muszle gotujemy 10-15minut al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Mięso mielone razem z posiekaną drobno cebulką i pieczarkami ( można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach ) posypujemy słodką papryką i podsmażamy na oleju.Pod koniec jak mięso jest już miękkie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle, układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem oraz tymiankiem i zapiekamy 15minut w 180stopniach. Można podawać z kleksami keczupu bądź bez:-))