Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231656
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231656
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
Składniki
Muszle gotujemy 10-15minut al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Mięso mielone razem z posiekaną drobno cebulką i pieczarkami ( można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach ) posypujemy słodką papryką i podsmażamy na oleju.Pod koniec jak mięso jest już miękkie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle, układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem oraz tymiankiem i zapiekamy 15minut w 180stopniach. Można podawać z kleksami keczupu bądź bez:-))