Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 203
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 500
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2991
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 165
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 203
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 500
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2991
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 165
Składniki
Muszle gotujemy 10-15minut al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Mięso mielone razem z posiekaną drobno cebulką i pieczarkami ( można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach ) posypujemy słodką papryką i podsmażamy na oleju.Pod koniec jak mięso jest już miękkie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle, układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem oraz tymiankiem i zapiekamy 15minut w 180stopniach. Można podawać z kleksami keczupu bądź bez:-))