Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3630
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4536
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3630
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4536
Składniki
Muszle gotujemy 10-15minut al dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Mięso mielone razem z posiekaną drobno cebulką i pieczarkami ( można je też zetrzeć na tarce o grubych oczkach ) posypujemy słodką papryką i podsmażamy na oleju.Pod koniec jak mięso jest już miękkie dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, sól, pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle, układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem oraz tymiankiem i zapiekamy 15minut w 180stopniach. Można podawać z kleksami keczupu bądź bez:-))