Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole.
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 109
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 109
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 223
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 269
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 109
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 109
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 223
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 269
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekaną szalotkę. Gdy się zeszkli, dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Fetę pokrusz, mozzarellę (1/2) zetrzyj na tarce. Sery wymieszaj z ricottą i jogurtem. Dodaj zioła, dopraw pieprzem i solą. Przecier pomidorowy podgrzej. Dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wylej go na dno naczynia żaroodpornego. Muszle do połowy napełnij szpinakiem. Uzupełnij masą serową. Ułóż na sosie. Resztę mozzarelli zetrzyj. Posyp nim muszle. Zapiekaj przez 25 minut w 200 stopniach C.