Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1362
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1362
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekaną szalotkę. Gdy się zeszkli, dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Fetę pokrusz, mozzarellę (1/2) zetrzyj na tarce. Sery wymieszaj z ricottą i jogurtem. Dodaj zioła, dopraw pieprzem i solą. Przecier pomidorowy podgrzej. Dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wylej go na dno naczynia żaroodpornego. Muszle do połowy napełnij szpinakiem. Uzupełnij masą serową. Ułóż na sosie. Resztę mozzarelli zetrzyj. Posyp nim muszle. Zapiekaj przez 25 minut w 200 stopniach C.