Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 57
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 57
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekaną szalotkę. Gdy się zeszkli, dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Fetę pokrusz, mozzarellę (1/2) zetrzyj na tarce. Sery wymieszaj z ricottą i jogurtem. Dodaj zioła, dopraw pieprzem i solą. Przecier pomidorowy podgrzej. Dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wylej go na dno naczynia żaroodpornego. Muszle do połowy napełnij szpinakiem. Uzupełnij masą serową. Ułóż na sosie. Resztę mozzarelli zetrzyj. Posyp nim muszle. Zapiekaj przez 25 minut w 200 stopniach C.