Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe , szybkie , smaczne,,,,
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 125
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4411
Składniki
Namaczamy chleb tostowy w wodzie , ąż nasiąknie , odciskamy. Siekamy szczypior, natkę pietruszki, cebulę kroimy, żółty ser scieramy na tarce. Odciśnięty chleb, szczypior , nać pietruszki , cebulę ,pomidory suszone pokrojone , ser , jaja , wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy , solą i pieprzem. Mięso myjemy , osuszamy . Przecinamy z boku filet i tworzymy kieszonkę. Napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej i obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Zrumienione przekładamy do brytfanny . Por przecinamy na większe kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki , wkładamy do brytfanny. Podlewamy bulionem. Pieczemy około 30-40 min.w temp. 180-200 *C .