Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewana pierś z kurczaka lub indyka

Nadziewana pierś z kurczaka lub indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 1077

Łatwe , szybkie , smaczne,,,,

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 szt.
  • chleb tostowy 4-5 kromek
  • szczypior 1 pęczek
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • cebule 1 duża lub 2 mniejsze
  • jajka 2 szt.
  • ser żółty 8 - 10 dag
  • pomidor 2 szt.
  • por kawałek
  • bulion warzywny 1 szkl.
  • masło klarowane lub olej do obsmarzenia roladek
  • sól, pieprz
  • trochę pomidorów suszonych
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Namaczamy chleb tostowy w wodzie , ąż nasiąknie , odciskamy. Siekamy

    szczypior, natkę pietruszki, cebulę kroimy, żółty ser scieramy na tarce.

    Odciśnięty chleb, szczypior , nać pietruszki , cebulę ,pomidory suszone

    pokrojone , ser , jaja , wszystko dokładnie

    mieszamy i doprawiamy , solą i pieprzem.

    Mięso myjemy , osuszamy . Przecinamy z boku filet i tworzymy

    kieszonkę.

    Napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami.Na patelni rozgrzewamy

    masło klarowane lub olej i obsmażamy mięso ze wszystkich stron.

    Zrumienione przekładamy do brytfanny . Por przecinamy na większe

    kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki , wkładamy do brytfanny.

    Podlewamy bulionem. Pieczemy około 30-40 min.w temp. 180-200 *C .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń