Przekąski Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Namaczamy chleb tostowy w wodzie , ąż nasiąknie , odciskamy. Siekamy
szczypior, natkę pietruszki, cebulę kroimy, żółty ser scieramy na tarce.
Odciśnięty chleb, szczypior , nać pietruszki , cebulę ,pomidory suszone
pokrojone , ser , jaja , wszystko dokładnie
mieszamy i doprawiamy , solą i pieprzem.
Mięso myjemy , osuszamy . Przecinamy z boku filet i tworzymy
kieszonkę.
Napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami.Na patelni rozgrzewamy
masło klarowane lub olej i obsmażamy mięso ze wszystkich stron.
Zrumienione przekładamy do brytfanny . Por przecinamy na większe
kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki , wkładamy do brytfanny.
Podlewamy bulionem. Pieczemy około 30-40 min.w temp. 180-200 *C .
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 02 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Lubimy :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz