Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dzisiaj przepis na niesamowitą ,smaczną wędlinkę. Wystarczy kawałek dobrego chudego świeżego boczku do tego pyszny farsz i smakowita wędlinka na chleb i nie tylko gotowa.
nóż, patelnia, praska do czosnku, nic masarska, naczynie żaroodporne,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3024
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7826
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 276
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3024
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Kawałek świeżego boczek po umyciu i osuszeniu natrzeć pieprzem i solą. Następnie boczek odłożyć w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Część białą pora z kawałkiem zielonej części pokroić w plasterki. Grzyby po rozmrożeniu odsączyć z nadmiaru wody, a następnie podsmażyć na maśle , dodać pokrojonego pora, chwilkę podsmażyć i wystudzić. Jeżeli będą to pieczarki to oczyścić, pokroić w półplasterki i również podsmażyć. Podsmażone, wystudzone grzyby dodać do mięsa mielonego. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę do połączenia wszystkich składników. Przygotowany boczek posmarować farszem. Na środek rozłożyć jeszcze trochę pokrojonego w plastry pora. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią masarską. Tak przygotowaną roladę nasmarować oliwą, obsypać ziołami. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku około 90 - 100 minut, polewając wytworzonym sosem, a w razie potrzeby letnią wodą. Po upieczeniu i wystudzeniu zdjąć nitkę a roladę pokroić w plastry. Rada; Boczek świeży , chudy najlepiej nie za gruby, boczek ma być bez skóry. Zioła można użyć takie jak kto lubi. Grzyby mogą być świeże. Czas przygotowania 60 minut + czas marynowania + czas pieczenia