Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dzisiaj przepis na niesamowitą ,smaczną wędlinkę. Wystarczy kawałek dobrego chudego świeżego boczku do tego pyszny farsz i smakowita wędlinka na chleb i nie tylko gotowa.
nóż, patelnia, praska do czosnku, nic masarska, naczynie żaroodporne,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21014
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9548
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 725
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21014
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9548
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2096
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4097
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 725
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 365
Składniki
Kawałek świeżego boczek po umyciu i osuszeniu natrzeć pieprzem i solą. Następnie boczek odłożyć w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Część białą pora z kawałkiem zielonej części pokroić w plasterki. Grzyby po rozmrożeniu odsączyć z nadmiaru wody, a następnie podsmażyć na maśle , dodać pokrojonego pora, chwilkę podsmażyć i wystudzić. Jeżeli będą to pieczarki to oczyścić, pokroić w półplasterki i również podsmażyć. Podsmażone, wystudzone grzyby dodać do mięsa mielonego. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę do połączenia wszystkich składników. Przygotowany boczek posmarować farszem. Na środek rozłożyć jeszcze trochę pokrojonego w plastry pora. Zwinąć w roladę, obwiązać nicią masarską. Tak przygotowaną roladę nasmarować oliwą, obsypać ziołami. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku około 90 - 100 minut, polewając wytworzonym sosem, a w razie potrzeby letnią wodą. Po upieczeniu i wystudzeniu zdjąć nitkę a roladę pokroić w plastry. Rada; Boczek świeży , chudy najlepiej nie za gruby, boczek ma być bez skóry. Zioła można użyć takie jak kto lubi. Grzyby mogą być świeże. Czas przygotowania 60 minut + czas marynowania + czas pieczenia