Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie alergię na jajka lub mleko to ten przepis jest właśnie dla Was. Jak zrobić idealne naleśniki bez alergenów pochodzących z jaj i mleka? Zapraszam po przepis.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34300
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34300
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Do miski wlewamy wodę, mleko, olej oraz wsypujemy sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 15 minut. W razie potrzeby dolewamy wodę, ponieważ ciasto w zależności od użytej mąki potrafi zgęstnieć w trakcie odpoczynku. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.