Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki francuskie

Naleśniki francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 2993

Bardzo smaczne i puszyste naleśniki, które można przygotowac z dżemem lub nutellą.

Składniki

  • 25 dkg mąki
  • 5 jajek
  • 3 dkg masła
  • 3 łyżeczki cukru
  • 0,5 litra mleka połączonego z wodą
  • Sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę mieszamy z mlekiem i wodą, dodajemy rozpuszczone masło oraz odrobinę soli. Mieszamy

  2. Wstawiamy na około godzinę do lodówki

  3. Oddzielamy żółtka od białek. Wyjmujemy ciasto z lodówki i dodajemy do niego żółtka i cukier, wszystko mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Smażymy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń