Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z ciekawym nadzieniem powinny zadowolić wszystkich łasuchów ;)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 316
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 316
Składniki
Orzeszki pokroić na drobniejsze części i uprażyć. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem. Jaja ubić z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i połączyć.
Naleśniki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po czym jeszcze ciepłe najpierw smarujemy masłem orzechowym, następnie mascarpone. Całość posypujemy orzeszkami i naleśnika zwijamy w rulon.
Podajemy ciepłe, pokrojone na mniejsze kawałki. Smacznego!