Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie naleśniki ? Podam wam z wielką przyjemnością sprawdzony przepis na przepyszne pulchne jak omlet naleśniki które zrobiłam z przepisu mojej 72 letniej mamy, jedyna moja zmiana w tym przepisie to dodanie napoju coli aby sprawić żeby były jeszcze bardziej pulchne
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Składniki
Na początku przygotować sobie twaróg ja używam taki z Biedronki jak dla mnie jest on najlepszy nie trzeba go mielić jest tak dobrze przygotowany, do salaterki przełożyć obie kostki twarogu, wsypać cukier i dodać śmietanę całość wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników oraz do momentu aż nie będzie czuć kryształków cukru. Po przygotowaniu twarogu białka oddzielić od żółtek i same białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę
W drugiej misce gdzie mamy wbite żółtka wsypać do nich mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać mleko oraz colę i całość zmiksować do połączenia się wszystkiego w jedną całość, następnie wlać olej i również zmiksować do połączenia się wszystkiego razem ze sobą. Gdy mamy już zmiksowane ciasto wtedy przełożyć do niego całą pianę z białek i wymieszać łyżką do czasu połączenia się piany z ciastem
Jak już mamy przygotowane ciasto wtedy rozgrzać patelnię można wlać na nią małą kropelkę oleju po mimo to że olej jest dodany do ciasta. Wlać dwie chochle ciasta naleśnikowego i na średnim ogniu z obu stron smażyć na ładny złoty kolor. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu
Na usmażone jeszcze gorące naleśniki nakładać przygotowany twaróg lub ulubiony dżem i zawijać dowolnie. Podawać również kto z czym lubi ja dodatkowo dałam borówki które uwielbiam. Naleśniki są tak puszyste że nigdy wcześniej nie jadłam aż tak smacznych smakiem i delikatnością przypominają omleta, jeżeli spróbujecie je usmażyć z chęcią poczekam aż podzielicie się ze mną opinią na ich temat