Przekąski Przepis na:
Naleśniki z pieczarkami i serem

Składniki
- woda mineralna, 0,5 litra
- mleko, 0,5 litra
- mąka, 1 szklanka
- sól, łyżeczka
- pieczarki, o,5 kg
- mała cebula
- żółty ser, 30 dag
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
NALEŚNIKI-wodę mineralną,mleko,mąkę sól mieszamy razem tak aby miało konsystencje gęstej śmietany,gdyby ciasto było za rzadkie dodać mąkę.Smażyć z obu stron na złoto.
-
NADZIENIE-Pieczarki kroimy w plasterki a cebule w piórka razem ,podsmażamy na odrobinie oleju,przyprawiamy do smaku.Na każdym naleśniku układamy po plasterku sera oraz pieczarki.Rolujemy albo jak kto woli składamy w trójkąt.Podajemy na ciepło.
Komentarze do przepisu (5)

blanx 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
pyszota! robiłam w sobotę :)dodałam też sera wędzonego i wymieszałam na patelni z gorącymi pieczarami- powstała cudna masa pieczarkowo-serowa :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dusioor45 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam je ^^0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
mniam :) proste, a jakie pyszne :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 27 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
moge przyjść do Ciebie na obiad?0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 26 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Umiesz pocieszyć przed zbliżającym się piątkiem.0 Kto głosował? | Odpowiedz