Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z twarogiem

Naleśniki z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 924 Ocena: 6447

Dodano:

Odsłon: 368

Macie może ochotę na rozpływające się w ustach naleśniki ? Są rewelacyjne choć podczas zwijania się łamią smak ich jest rewelacyjny. Kombinuję jak mogę aby umilić dzień moim domownikom tak więc dziś mieli ochotę na naleśniki więc im usmażyłam

Składniki

  • 2 kacze jajka lub 4 kurze,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mleka 3,2 %,
  • 1 szklanka wody gazowanej,
  • 1 szklanka oleju (szklanka arcoroc poj. 210 ml),
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 1 czubata łyżeczka cukru ze skórką cytryny
  • dodatkowo :
  • 2 kostki twarogu 250 g każda,
  • 5 łyżek cukru,
  • 2 łyżki śmietany 18 %
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z twarogiem

Przygotowanie

  1. Do miski wbić całe jajka ( u mnie kacze ) wsypać szczyptę soli i zmiksować, następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier ze skórką cytryny, wlać mleko, olej oraz wodę gazowaną i wszystko zmiksować do połączenia się składników na jednolitą masę nie może być ani za gęsta ani za rzadka

  2. Gdy mamy już przygotowane ciasto dowolnej średnicy patelnię do naleśników rozgrzać, następnie nalewać po 1 do 1,5 chochli ciasta naleśnikowego ( nalanie ciasta jest zależne od średnicy ciasta ), smażyć na średnim ogniu z obu stron, jak nalane ciasto zacznie się ścinać z wierzchu podczas smażenia wtedy odwrócić na drugą stronę i również podsmażyć na rumiany kolor

  3. Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu a w międzyczasie przygotować twaróg przełożyć go do salaterki wsypać cukier i dodać śmietanę, całość rozgnieść widelcem do połączenia się w jedną całość

  4. Naleśniki smażą się idealnie nie ma potrzeby wlewania oleju na patelnię. Na gotowe naleśniki nakładać przygotowany twaróg i zwijać dowolnie. Choć naleśniki pękają podczas zwijania są tak smaczne aż rozpływają się w ustach

  5. Akurat te naleśniki można zajadać bez niczego są tak smaczne a że się rozdziawiają nie znaczy że są kiepskie tylko po prostu dobrze wysmażone i naprawdę zaufajcie mi rozpływają się w ustach. Naleśniki można podawać z dżemem lub ulubioną konfiturą a do popicia zimne mleko lub gorące kakao a nawet może być gorąca czekolada

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń