Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może by tak naleśniczka ? miękkiego pulchnego do buźki gotowego ze swojskim dżemem smakują wyśmienicie chyba się ze mną zgodzicie. U nas dziś tak cieplutko że nie chce się nic gotować dlatego na szybko przygotowałam naleśniki, parę minut i jedzonko gotowe a brzuszki zaspokojone. Czy znajdą się osoby które uwielbiają naleśniki ? moim zdaniem mało jest ludzi którzy by nie lubili pysznych naleśników na słodko czy na słono.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4527
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113719
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4527
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113719
Składniki
Do miski wbić całe jajka, wsypać szczyptę soli i zmiksować na pulchną masę jajeczną, następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wlać mleko, wodę i olej i całość zmiksować do połączenia się wszystkich dodanych składników, ciasto nie może być gęste według przepisu jaki podaję wychodzi ciasto lejące.
Jak już mamy przygotowane ciasto naleśnikowe dowolną patelnie do naleśników ( u mnie średnica patelni ma 24 cm ) rozgrzać ją na średnim ogniu następnie wlać po półtorej do dwóch chochelek ciasta, gdy ciasto naleśnikowe zacznie się ścinać wtedy odwrócić na drugą stronę i również podsmażyć na rumiany kolor. Naleśniki w trakcie smażenia ładnie rosną.
Usmażone z obu stron na średnim ogniu naleśniki układać na talerzu jeden na drugim do usmażenia wszystkich, mi wyszło 14 sztuk. Na gotowe naleśniki nakładać dowolny dżem domowy ja mam z czarnej porzeczki i zawijać kto jak woli można tradycyjnie.
Usmażone gotowe naleśniki podałam z kleksem kwaśnej śmietany bo takie lubimy. Naleśniki są bardzo smaczne i mięciutkie. Jeśli zechcecie to skorzystacie z mojego przepisu jeśli nie to już wasza decyzja. Myślę że naleśniki to dobre rozwiązanie na szybkie jedzenie a i dzieci będą zachwycone.