Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak połączenie szpinaku i fety – zdrowe i pyszne. Polecam
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Na rozgrzaną oliwę wyłożyć zamrożony szpinak. Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Mieszać od czasu do czasu aż odparuje woda. Dodać wyciśnięty czosnek, ser pokrojony w kosteczki i przyprawić do smaku. Smażyć kilka minut. Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać w trójkąty. Podawać z sosami (śmietanowym, czosnkowym).