Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak połączenie szpinaku i fety – zdrowe i pyszne. Polecam
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5291
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2426
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5291
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2426
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Na rozgrzaną oliwę wyłożyć zamrożony szpinak. Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Mieszać od czasu do czasu aż odparuje woda. Dodać wyciśnięty czosnek, ser pokrojony w kosteczki i przyprawić do smaku. Smażyć kilka minut. Naleśniki smarować przygotowanym farszem i składać w trójkąty. Podawać z sosami (śmietanowym, czosnkowym).