Moja rodzinka uwielbia naleśniki , więc ja serwuję im naleśniki i to w różnym wydaniu. Polecam bardzo smaczne naleśniki z szynką i żółtym serem. Bardzo fajna i smaczna przekąska, która na pewno zadowoli nie jedno podniebienie.
Naleśnikowa przekąska z szynką i żółtym serem
Składniki
- Składniki na ciasto ;
- mąka 1 szkl,
- mleko 1,5 szkl,
- gałka muszkatołowa szczypta ,
- sól szczypta,
- jajka 2,
- Farsz;
- serek puszysty smak 1 op,
- ser żółty 10 plastrów,
- szynka konserwowa 10 plastrów,
- Dodatkowo;
- olej do smażenia,
Składniki
- Składniki na ciasto ;
- mąka 1 szkl,
- mleko 1,5 szkl,
- gałka muszkatołowa szczypta ,
- sól szczypta,
- jajka 2,
- Farsz;
- serek puszysty smak 1 op,
- ser żółty 10 plastrów,
- szynka konserwowa 10 plastrów,
- Dodatkowo;
- olej do smażenia,

Potrzebne przybory kuchenne
patelnia, miska, mikser, nóż,
Etapy przygotowania
Składniki na ciasto miksujemy na gładką puszystą masę. Z uzyskanej masy smażymy na rozgrzanym oleju nie za grube naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy serkiem puszysty smak, nakładamy plasterek szynki oraz plasterek sera żółtego i ponownie szynka i ser. Zwijamy ciasno w rulon i kroimy pod skosem na kawałki o grubości 1,5 - 2 cm. Takie naleśniki możemy podać na śniadanie, obiad, a nawet kolacje. Równie dobrze można je podać jako smaczną przekąskę naleśnikową.

Smażenie naleśników.

Nadziewanie naleśników.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 602
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 602



Składniki
- Składniki na ciasto ;
- mąka 1 szkl,
- mleko 1,5 szkl,
- gałka muszkatołowa szczypta ,
- sól szczypta,
- jajka 2,
- Farsz;
- serek puszysty smak 1 op,
- ser żółty 10 plastrów,
- szynka konserwowa 10 plastrów,
- Dodatkowo;
- olej do smażenia,
Składniki na ciasto miksujemy na gładką puszystą masę. Z uzyskanej masy smażymy na rozgrzanym oleju nie za grube naleśniki. Każdy naleśnik smarujemy serkiem puszysty smak, nakładamy plasterek szynki oraz plasterek sera żółtego i ponownie szynka i ser. Zwijamy ciasno w rulon i kroimy pod skosem na kawałki o grubości 1,5 - 2 cm. Takie naleśniki możemy podać na śniadanie, obiad, a nawet kolacje. Równie dobrze można je podać jako smaczną przekąskę naleśnikową.
Smażenie naleśników.
Nadziewanie naleśników.