Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam przepis na bardzo prostego i jakże smacznego kurczaka dla małych i dużych łasuchów. Przekąska na różne uroczystości lub danie obiadowe podane z frytkami, sosem i surówką.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1571
Składniki
Sposób przygotowania panierki: 1. Płatki kukurydziane kruszymy, najlepiej blenderem, dodajemy makię, curry oraz sól, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Sposób przygotowania mięsa: 1..Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę około 4 cm 2.Do mięsa wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy paprykę słodką, chili, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Sposób przygotowania sosu: 1.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, wlewamy śmietanę, dodajemy majonez, sól, pieprz, cukier i wyciskamy sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
Sposób przygotowania nugetsów: 1.Mięso panierujemy w panierce, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 200 °C.
Nuggetsy gotowe, podajemy z frytkami i sosem. Smacznego.