Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 707
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 550
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 339
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3522
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 707
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 550
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 339
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3522
Składniki
Na dno słoika włożyć koper i wsypać gorczycę , poukładać ogórki na ciasnego przytulaka - poprzekładać chrzanem i czosnkiem. Z bokowca wcisnąć chilli. Na wierzch wsypać sól i zalać wrzatkiem do pełna. Zamknięty słoik pomerdać tak , aby sól w pełni się rozpuściła.
Tak napełnione słoiki trzymamy w cieple ok. 7 dnia po czym dokręcamy na maxa i pasteryzujemy krótko ( ok. 2/3 min) co ma rzeczywiście głęboki sens gdyż , przerywa proces kiszenia - nie zrobią się kapcie oraz "doszczelnia" pokrywkę. Teraz możemy nasze skarby zanieść do leżakowania w chłodzie Smacznego
Do wódeczki "w ten sam raz" :)