Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 762
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2057
Składniki
Na dno słoika włożyć koper i wsypać gorczycę , poukładać ogórki na ciasnego przytulaka - poprzekładać chrzanem i czosnkiem. Z bokowca wcisnąć chilli. Na wierzch wsypać sól i zalać wrzatkiem do pełna. Zamknięty słoik pomerdać tak , aby sól w pełni się rozpuściła.
Tak napełnione słoiki trzymamy w cieple ok. 7 dnia po czym dokręcamy na maxa i pasteryzujemy krótko ( ok. 2/3 min) co ma rzeczywiście głęboki sens gdyż , przerywa proces kiszenia - nie zrobią się kapcie oraz "doszczelnia" pokrywkę. Teraz możemy nasze skarby zanieść do leżakowania w chłodzie Smacznego
Do wódeczki "w ten sam raz" :)