Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 75
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 755
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 371
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 150
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 75
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 755
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 371
Składniki
Na dno słoika włożyć koper i wsypać gorczycę , poukładać ogórki na ciasnego przytulaka - poprzekładać chrzanem i czosnkiem. Z bokowca wcisnąć chilli. Na wierzch wsypać sól i zalać wrzatkiem do pełna. Zamknięty słoik pomerdać tak , aby sól w pełni się rozpuściła.
Tak napełnione słoiki trzymamy w cieple ok. 7 dnia po czym dokręcamy na maxa i pasteryzujemy krótko ( ok. 2/3 min) co ma rzeczywiście głęboki sens gdyż , przerywa proces kiszenia - nie zrobią się kapcie oraz "doszczelnia" pokrywkę. Teraz możemy nasze skarby zanieść do leżakowania w chłodzie Smacznego
Do wódeczki "w ten sam raz" :)