Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1324
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1324
Składniki
Na dno słoika włożyć koper i wsypać gorczycę , poukładać ogórki na ciasnego przytulaka - poprzekładać chrzanem i czosnkiem. Z bokowca wcisnąć chilli. Na wierzch wsypać sól i zalać wrzatkiem do pełna. Zamknięty słoik pomerdać tak , aby sól w pełni się rozpuściła.
Tak napełnione słoiki trzymamy w cieple ok. 7 dnia po czym dokręcamy na maxa i pasteryzujemy krótko ( ok. 2/3 min) co ma rzeczywiście głęboki sens gdyż , przerywa proces kiszenia - nie zrobią się kapcie oraz "doszczelnia" pokrywkę. Teraz możemy nasze skarby zanieść do leżakowania w chłodzie Smacznego
Do wódeczki "w ten sam raz" :)