Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten omlet nadaje sie na sniadanie, kolacje albo na pozywna przekaske w miedzyczasie. Zrobilam go na grillu, ale smakuje oczywiscie równie dobrze, gdy go usmazymy klasycznie w patelni.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
Do tego omleta uzylam patelni zeliwnej o srednicy 25 cm. Wytrawne omlety z grilla maja wyjatkowy smak, ale mozne je oczywiscie usmazyc klasycznie na patelni. Pomidory pokroic w drobna kostke, jajka ubic widelcem i doprawic sola i pieprzem, zmieszac z pomidorami. W tym czasie grillowac plasty boczku az beda chrupiace, wyjac z patelni i umiescic na papierowym reczniku, aby wchlonal zbedny tluszcz. Jajka z pomidorami grillowac na tej samej patelni z tluszczem po boczku, uwazajac aby temperatura nie przekraczalo 140° C. Grilla przykryc pokrywka, aby nie stal sie zbyt goracy, poza tym w ten sposób jajka scinaja sie szybciej. Po ok. 10 minutach ulozyc na polowie omleta ser i plastry boczku, i przykryc je druga polowa. Pod zamknieta pokrywa grillowac jeszcze ok. 2 min. Gotowego omleta pokroic na kawalki i posypac posiekana dymka.