Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z salami to sposób na pyszne i sycące śniadanie. Takie połączenie jak najbardziej mi odpowiada, trzeba tylko uważać, aby nie przesolić jajek, ponieważ salami samo w sobie jest słone. Uwielbiam omlety na słodko i słono, nie trzeba w nie wkładać dużo pracy a efekt jest bardzo zaskakujący,co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka lekko ubijamy z mlekiem, aż się spienią i dokładnie połączą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wykładamy masło, gdy się roztopi, wlewamy masę jajeczną i od razu rozsypujemy pokrojone w drobną kostkę salami. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty. Dobrze smakuje z dodatkiem surówki, bądź sałatki z pomidorów i cebulki.