Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielonego otulone ciastem francuskim to smaczna, tania i prosta w przygotowaniu przekąska, która pięknie prezentuje się na każdym uroczystym lub świątecznym stole, zachwyci każdego bez wyjątku, obok nich nikt nie przejdzie obojętnie.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10859
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2572
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10859
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3497
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2572
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. Z mięsa robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy wąskie paseczki 0, 50 cm i owijamy kuleczki. 4. Ponownie pieczemy w rozgrzanym piekarniku do zarumienia się ciasta.
5. Gotowe. Smacznego.