Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 945
Dodano: 26.04.2012
Odsłon: 28826
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
suszoną ciecierzycę namoczyć na minimum 4 godziny. w tym czaie spęcznieje.
Odcedzić. Zagotować w garnku wodę. Wrzucić ciecierzycę i gotować przez około 45 minut
gorącą ciecierzycę odcedzić, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać solą do smaku, posypać paprykami. Obtoczyć przyprawami.
nagrzać piekarnik do 200 stopni. włożyć blachę z ciecierzycą i piec około 20 minut. smacznego
przepis zaczerpnięty z programu Ewa gotuje.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

gocha01 21 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ciecierzycę,a w takiej formie jeszcze jej nie jadłam,czas to zmienić:-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

kropunia 07 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam przepisy z programu Ewy Wachowicz. I jestem pewna, ze to tez jest genialny pomysl na cos go chrupania.2 Kto głosował? | Odpowiedz

EWAM 07 maja 2012Zgłoś do usunięcia
Robiłam kilka razy. Na początku byłam pewna, że coś pomieszałam zrobiłam nie tak. Rozgotowałam lub trzymałam za długo w piekarniku. Niestety to nie to. Natomiast gotowana smakuje rodzinie bardzo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 27 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Jestem ciekawa smaku i bardzo chętnie wypróbuję :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 27 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Z chęcią wypróbuję, bo w moim domu wszelkie formy orzeszków znikają błyskawicznie :) P.S. Śliczna miseczka :)2 Kto głosował? | Odpowiedz