Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe muffinki na bazie płatków owsianych - doskonałe do szkolnej lunchówki
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8487
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2248
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1590
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8487
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2248
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1590
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Wjednej misce wymieszać suche składniki ( pierwsze pięć z listy), w drugiej wymieszać mokre ( kolejne4). Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać.
W osobnej misce wymieszać borówki z łyżką mąki, dodać do ciasta razem ze skórką z cytryny i tarty jabłkiem.
Nałożyć do form muffinkowych ( można je lekko natłuścić olejem albo użyć papierowych kokijek), piec 20 minut.