Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe muffinki na bazie płatków owsianych - doskonałe do szkolnej lunchówki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8721
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 616
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8721
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 616
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Wjednej misce wymieszać suche składniki ( pierwsze pięć z listy), w drugiej wymieszać mokre ( kolejne4). Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać.
W osobnej misce wymieszać borówki z łyżką mąki, dodać do ciasta razem ze skórką z cytryny i tarty jabłkiem.
Nałożyć do form muffinkowych ( można je lekko natłuścić olejem albo użyć papierowych kokijek), piec 20 minut.