Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej). Dziś w formie paluchów- palce lizać!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: 2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę jaglaną ugotować w wywarze z włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor.