Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kaszę jaglaną. Często wykorzystuję ją w swojej kuchni (np. tarta z kaszy jaglanej lub sałatka z kaszy jaglanej). Dziś w formie paluchów- palce lizać!
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 189
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 353
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 189
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 353
Składniki
Wykonanie: 2 jaja ugotować na twardo i posiekać. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie (wywar odstawić). Selery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę jaglaną ugotować w wywarze z włoszczyzny razem z startami selerami i połączyć z przestudzoną, zrumienioną na maśle cebulą. Dodać ugotowane pokrojone jaja i przyprawić do smaku. Z masy formować podłużne kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na oleju z obu stron na złoty kolor.