Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znakomita przekąska, pyszna na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 162
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 162
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Składniki
1. składniki na ciasto wsypać do miski, dodać 1 jajko oraz 1 1/4 szkl ciepłej wody, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia, ja do ciasta dodaję też łyżeczkę oregano, 2. na oleju poddusić posiekaną cebulę i czosnek, dodać mięso, podsmażyć, dodać pokrojoną drobno paprykę oraz koncentrat pomidorowy, doprawić, podlać wodą, dusić do miękkości, doprawić finalnie, zdjąć z ognia, przestudzić, dodać tarty ser, wymieszać, 3. ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm, nakładać farsz, zlepiać paluchy, ułożyć na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem, piec ok 20-25 min w 180 st, ja dodaje na ciepło z sosem czosnkowym, smacznego