Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy z ciasta francuskiego to niezwykle prosta w przygotowaniu przekąska, która sprawdzi się zarówno na imprezę jak i do pochrupania przy ulubionym filmie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34560
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34560
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój drobno w kostkę. Oliwę rozgrzej na patelni, gdy będzie wystarczająca gorąca, wrzuć cebulę i pomidory. Smaż przez około 5 minut.
Gotowe pomidory wraz z cebulą przełóż do ostygnięcia, dodaj sól, pieprz i zblenduj.
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Połowę posmaruj sosem, posyp startym serem i ziołami prowansalskimi. Następnie złóż na pół. Potnij na paski o równej szerokości. Każdy z nich trzymając za końce poskręcaj.
Paluchy układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Piecz w 200 stopniach C prze około 20 minut.