Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5823
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5823
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12533
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5261
Składniki
Boczek (w kostkę) usmażyć, dodać papryki pokrojone w kostkę i paprykę w proszku- krótko razem smażyć ( ok.2 min na dużym ogniu mieszając).
Do ostudzonego boczku i papryk dodać soczewicę,oscypek,wbić surowe jajo , doprawić solą i zmieszać.
Polówki wydrążonych papryk nadziewać farszem (ubić go w środku łyżką) , można dodatkowo posypać po wierzchu oscypkiem.
Danie pieczemy w piekarniku ok15 min temp.200 st.
Smacznego kolorowego dania życzę , z przekonaniem że nawet Baca nie pogardziłby takim poczęstunkiem.