Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 914
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 914
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Boczek (w kostkę) usmażyć, dodać papryki pokrojone w kostkę i paprykę w proszku- krótko razem smażyć ( ok.2 min na dużym ogniu mieszając).
Do ostudzonego boczku i papryk dodać soczewicę,oscypek,wbić surowe jajo , doprawić solą i zmieszać.
Polówki wydrążonych papryk nadziewać farszem (ubić go w środku łyżką) , można dodatkowo posypać po wierzchu oscypkiem.
Danie pieczemy w piekarniku ok15 min temp.200 st.
Smacznego kolorowego dania życzę , z przekonaniem że nawet Baca nie pogardziłby takim poczęstunkiem.