Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17646
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6700
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17646
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6700
Składniki
Boczek (w kostkę) usmażyć, dodać papryki pokrojone w kostkę i paprykę w proszku- krótko razem smażyć ( ok.2 min na dużym ogniu mieszając).
Do ostudzonego boczku i papryk dodać soczewicę,oscypek,wbić surowe jajo , doprawić solą i zmieszać.
Polówki wydrążonych papryk nadziewać farszem (ubić go w środku łyżką) , można dodatkowo posypać po wierzchu oscypkiem.
Danie pieczemy w piekarniku ok15 min temp.200 st.
Smacznego kolorowego dania życzę , z przekonaniem że nawet Baca nie pogardziłby takim poczęstunkiem.