Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10588
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10588
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Składniki
Boczek (w kostkę) usmażyć, dodać papryki pokrojone w kostkę i paprykę w proszku- krótko razem smażyć ( ok.2 min na dużym ogniu mieszając).
Do ostudzonego boczku i papryk dodać soczewicę,oscypek,wbić surowe jajo , doprawić solą i zmieszać.
Polówki wydrążonych papryk nadziewać farszem (ubić go w środku łyżką) , można dodatkowo posypać po wierzchu oscypkiem.
Danie pieczemy w piekarniku ok15 min temp.200 st.
Smacznego kolorowego dania życzę , z przekonaniem że nawet Baca nie pogardziłby takim poczęstunkiem.