Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na ciasto francuskie, które uwielbia mój syn. Ja już w sklepie omijam półkę z ciastem francuskim, ale mój syn nie odpuści i ciasto musi być :-), a potem kombinuję co z niego zrobić... Tym razem padło na parówkowe słoneczka. Polecam, bo to szybka i pyszna przekąska.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 37
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 96
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1610
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 280
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 37
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 96
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1610
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 280
Składniki
Ciasto podzielić wzdłuż krótszego boku na 6 równych prostokątów. Każdą parówkę owinąć w ciasto tak, żeby zostawić po ok. 1 cm wolnego ciasta z obu stron (resztę ciasta odkroić, można z niego potem zrobić mini ślimaczki z serem, nic się nie zmarnuje). Tak zwinięte parówki naciąć nożem co ok. pół cm, następnie zwinąć w koło, skleić brzegi i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na ok. 20 minut do zrumienienia. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z kurczaka
Przekąski
Pasta z tuńczyka
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Galareta z kurczaka
Mięsna galareta to klasyk polskiej kuchni, który często pojawia się na świąte...
Odsłon: 12483
Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prost...
Odsłon: 517