Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to ciekawy pomysł na imprezową przekąskę dla wszystkich, starych i młodych! Są niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu, a z pewnością pierwsze znikną z talerzy. Mogą stanowić wyjątkowe danie piknikowe. Zaskoczą kolegów w pracy czy w szkole. Sekretem tych parówek jest delikatne posmarowanie ciasta francuskiego musztardą, co dodaje im nuty pikanterii i goryczki.
Już nie raz przekonaliśmy się o tym, że warto zawsze pod ręką mieć ciasto fra...
Odsłon: 2947
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 378
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 45
Dekorację tortu wymyślił mój syn, natomiast do mnie należało wykonanie i zape...
Odsłon: 1556
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 342
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 378
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 45
Dekorację tortu wymyślił mój syn, natomiast do mnie należało wykonanie i zape...
Odsłon: 1556
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to prosty sposób na pyszny , szybki i sycą...
Odsłon: 342
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń na blacie kuchennym i cienko posmaruj musztardą. Pokrój je w długie paski o szerokości ok. 1 cm mniejszej niż długość parówek. Parówki delikatnie ponacinaj wzdłuż. Każdą z parówek połóż na brzegu jednego paska ciasta francuskiego i zwiń w ciasny rulonik. Nadmiar odetnij i użyj do zawinięcia następnej kiełbaski.
Gotowe przekąski odkładaj na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. W osobnej miseczce rozbełtaj jajko. Silikonowym pędzelkiem posmaruj wierzch roladek wykorzystując połowę jajka. Blaszkę włóż do lodówki na ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzej do 220 st. Celsjusza z termoobiegiem.
Wierzch każdej roladki ponacinaj ostrym nożem, tak by nie przekroić parówki. Posmaruj je raz jeszcze drugą połową jajka. Blaszkę wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15 minut, aż ciasto francuskie będzie złociste i chrupiące. Parówki w cieście francuskim podawaj na ciepło, posypane tartym serem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Koreczki śledziowe z papryką
Przekąski
Jajka nadziewane pieczarkami
Przekąski
Ćwikła z chrzanem – klasyka Wielkanocy
Przekąski
Grzanki z mięsem mielonym
Koreczki śledziowe z papryką
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 378
Jajka nadziewane pieczarkami
W naszym domu od wielu lat jajka z farszem pieczarkowym są obowiązkowym danie...
Odsłon: 1862