Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ bardzo lubię parówki, robię je często – w różnej postaci - parówki pieczone w piekarniku w cieście z żółtym serem, parówki zawijane w chleb tostowy, przyszedł więc czas na parówki smażone na głębokim tłuszczu w cieście kukurydzianym. Do tego ulubiony sos i pyszna przekąska czy kolacja gotowa :)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 131
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 131
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101349
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5871
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, jajko, mleko, sól, paprykę, kurkumę, cukier, proszek do pieczenia, mleko i dokładnie miksujemy (ciasto ma być gęste). Przelewamy do wysokiej szklanki. Rozgrzewamy olej. Każdą parówkę kroimy na 4 kawałki (ok. 5 cm). Każdy kawałek nadziewamy na patyczek do szaszłyków (przepołowiłam patyczki, żeby wygodniej się smażyło). Parówkę zanurzamy w cieście tak, by ciasto dokładnie pokryło całą parówkę i kładziemy na mocno rozgrzany olej. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem. Smacznego!