Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ bardzo lubię parówki, robię je często – w różnej postaci - parówki pieczone w piekarniku w cieście z żółtym serem, parówki zawijane w chleb tostowy, przyszedł więc czas na parówki smażone na głębokim tłuszczu w cieście kukurydzianym. Do tego ulubiony sos i pyszna przekąska czy kolacja gotowa :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3481
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3481
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, jajko, mleko, sól, paprykę, kurkumę, cukier, proszek do pieczenia, mleko i dokładnie miksujemy (ciasto ma być gęste). Przelewamy do wysokiej szklanki. Rozgrzewamy olej. Każdą parówkę kroimy na 4 kawałki (ok. 5 cm). Każdy kawałek nadziewamy na patyczek do szaszłyków (przepołowiłam patyczki, żeby wygodniej się smażyło). Parówkę zanurzamy w cieście tak, by ciasto dokładnie pokryło całą parówkę i kładziemy na mocno rozgrzany olej. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem. Smacznego!